понеділок, 15 листопада 2010 16:20

Сімейна вірність продовжує життя - учені

Сімейна вірність продовжує життя - учені

Група дослідників з Італії на чолі з доктором Еммануелем Джанніні (Флорентійський університет) виявила, що моногамія є головним чинником, який сприяє довголіттю.

У результаті досліджень з'ясувалося, що чоловіки, які вели досить насичене статеве життя і суворо зберігали вірність своїм партнерам, мали набагато менше різних проблем з серцево-судинною системою, жили, в середньому, набагато довше, пише HotInfo.

Фахівці пояснюють цей феномен тим, що тестостерон, який виробляється в кров при доволі частих статевих контактах, знижує ризик появи різного роду депресій і покращує обмін речовин, а моногамія збільшує опірність до стресових ситуацій.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що вчені виявили "гени Мафусаїла". У щасливих власників таких набагато більше шансів дожити до ста років, навіть якщо вони будуть вести нездоровий спосіб життя.

Схоже, ці гени захищають людей від наслідків куріння і неправильного харчування і можуть відкласти початок таких вікових захворювань, як рак і хвороби серця, на три десятиліття.

Зараз ви читаєте новину «Сімейна вірність продовжує життя - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі