неділя, 03 серпня 2008 20:44

Siemens назавжди розпрощалась з телефонним бізнесом

Siemens назавжди розпрощалась з телефонним бізнесом

Німецька компанія Siemens вирішила остаточно розпрощатися з виробництвом телефонів і уклала договір про продаж свого підрозділу з виробництва радіотелефонів компанії Arques Industries.

Таким чином у Siemens не залишиться жодного активу в телекомунікаційному бізнесі.

Як говориться в документі, Arques Industries придбає 80,2 відсотка акцій Siemens Home and Office Communication Devices (SHO), яке проводить бездротові радіотелефони стандарту DECT.

Інших деталей операції не повідомляється.

У підрозділі працює 2100 осіб, а за підсумками 2007 року продажі підрозділу склали 792 мільйони євро.

У 2005 році Siemens вже продав свій підрозділ з виробництва стільникових телефонів тайванському конкурентові BENQ за 350 мільйонів євро. За умовами операції, BENQ вироблятиме стільникові телефони під маркою Siemens до 2010 року.

Концерн Siemens, за даними архівів, був створений в Берліні 160 років тому і спочатку надавав послуги електротелеграфії, а пізніше почав займатися виробництвом телефонних апаратів. Зараз Siemens спеціалізується на електротехніці, електроніці, енергетичному устаткуванні, машинобудуванні, медичному устаткуванні та світлотехніці.

Корпорація Arques Industries спеціалізується на придбанні у інших компанії їхніх непрофільних активів. Надалі вона намагається розвинути прибутковий бізнес на їх основі, повідомляє itua.info

Зараз ви читаєте новину «Siemens назавжди розпрощалась з телефонним бізнесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі