вівторок, 02 серпня 2011 21:24

Самотність для жінок - гірша за куріння

Самотність для жінок - гірша за куріння

Самотність для жінок може представляти таку ж небезпеку, як викурювання по 15 сигарет щодня або якби зловживали міцними спиртними напоями.

Згідно з результатами нового дослідження, проведеного американськими фахівцями, тривала соціальна ізоляція жінки вкрай небезпечна для її здоров'я.

Такі пані схильні до особливо високого ризику розвитку гіпертонії, серйозних порушень серцево-судинної системи або нервових захворювань, підсумували медики.

Відповідно до припущенням дослідників, дана тенденція може бути обумовлена ??тим, що в організмі жінок, що відчувають брак спілкування, менш активні гени, що відповідають за роботу імунної системи і протистояння різного роду вірусним інфекціям.

У результаті виходить, що самотні дівчата дійсно мають підвищену схильність до багатьох захворювань. Крім того, у них частіше діагностуються й ракові пухлини.

За словами одного з провідних авторів дослідження, професора психології університету Чикаго Джона Качіоппо, почуття самотності і відсутності любові може сприяти підвищенню вироблення в жіночому організмі так званого гормону стресу кортизолу. В результаті у представниць прекрасної статі погіршується якість сну, підвищується артеріальний тиск, що, в свою чергу, збільшує ризик інсульту або серцевого нападу.

Чоловіки, за висновком учених, переживають самотність дещо легше.

Зараз ви читаєте новину «Самотність для жінок - гірша за куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі