пʼятниця, 26 квітня 2019 11:53

"Природна краса": показали фото жінок із волоссям під пахвами
6

"Я перестала голити пахви ще коли була підлітком з двох причин. Перше – я втомилася від постійних намагань бути ідеальною, друге – пішла у тривалий похід у гори. Там голися просто смішно. Тоді я відчула таке єднання з природою, такий прилив сил та легкість, яких досі не відчувала ніколи. Кожен має особисто обирати, як виглядатиме його тіло".
Фото: Бен Гоппер
"Я відрощувала волосся під пахвами спеціально для проекту "Природна краса". Мене заінтригувала пропозиція побачити своє тіло у його природному стані. Спочатку це змушувало почуватися вразливою, але потім навпаки – дало силу. Якби я зараз поголилася б – відчувала б себе, наче голою. Люди реагують по-різному, але це неважливо. Головне – я почуваюся так дуже комфортно".
 "Я брюнетка з дуже чутливою шкірою. З 12 років це стало моїм кошмаром. Доки я не втомилася від постійної боротьби. Це змусило мене примиритися з собою і зрозуміти, що краса не в мені, а в очах того, хто дивиться. Колись жінки були змушені носити корсети. Тепер вони відійшли в минуле. Гоління можна відправити туди ж".
"Я ніколи не припиняла голити під пахвами – бо ніколи й не починала. Пам’ятаю, як це робила моя мама, коли була молодшою. Я тоді думала, навіщо їй це, вона ж мусульманка, ніхто ж не бачить. Потім зрозуміла – для того, щоб здаватися більш привабливою для свого чоловіка. Це дратувало мене. Як і зараз дратує те, що люди, які критикують мене за моє волосся, чоловіки! І це лише ще одна причина, чому я не голюся".
"Мені треба змінити себе, щоб бути гарною. Дивна концепція, правда ж? А таку ідею нав’язують кожній дівчинці з дитинства. Голити, обрізати, маскувати, малювати – що завгодно, але не лишатися собою. Перше, від чого я відмовилася, це макіяж. Поступово я змогла полюбити волосся на своєму тілі. Тепер я бачу його чимось дуже жіночним і ніжним".

Лондонський фотограф, кінорежисер і художник Бен Гоппер створив фотопроект "Природна краса".

Він фотографував жінок, які з різних причин відмовилися позбуватися волосся на тілі, й записував їхні історії, пише Bored Panda.

Проект має на меті показати, що сексуальність не залежить від того, чи поголено у жінки під пахвами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева бурлеску знялась оголеною

"Волосся під пахвами вважається огидним, негігієнічним, відразливим, чимось зовсім не жіночним. Мені було цікаво знайти моделей, які виглядають як кіноактриси і показати контраст між красою поп-культури та тим, що вважається немодним", – каже автор.

Задум у фотографа з'явився ще у 2007-му. Він експериментував над стилями та локаціями, доки не знайшов найоптимальніший.

Своїх моделей Геппер знаходив у соцмережах.

Всі вони – асболютно різні. Як і їхні історії.

Показали квітучі тюльпанові поля поблизу міста Гревенброх у Німеччині сфотографували з висоти пташиного польоту.

Зараз ви читаєте новину «"Природна краса": показали фото жінок із волоссям під пахвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі