понеділок, 31 березня 2008 17:54

Препарати від туберкульозу можуть викликати виникнення менінгіту

Згідно з результатами нового великомасштабного дослідження, лікування дітей, що страждають на туберкульоз, стійкий до лікарських препаратів, може привести до розвитку небезпечних пневмококових захворювань, включаючи пневмонію і менінгіт.

Даний аналіз був проведений в Національному інституті інфекційних захворювань (National Institutefor CommunicableDiseases) в Південній Африці. Вивчення більше 21500 випадків захворювання дітей гострими пневмококовими хворобами, а також дітей, у яких спостерігалася стійкість до препаратів проти туберкульозу, показало небезпечну залежність між виникненням пневмоній і лікуванням туберкульозу.

В ході аналізу було встановлено, що гостра пневмококова інфекція може бути наслідком лікування туберкульозу. Вісім дітей з дев"яти (89%), які лікувалися від туберкульозу, надалі постраждали від одного з пневмококових захворювань, тоді як в групі контролю частота прояву таких хвороб, як пневмонія або менінгіт, складала лише 18%.

"Отримані нами дані свідчать про те, що використання препаратів групи fluoroquinones для лікування туберкульозу, стійкого до лікарських засобів, призводить до розвитку небезпечних захворювань, таких як пневмонія і менінгіт. Це повинно змусити фахівців переглянути методи лікування, розроблені для боротьби з даним захворюванням", - відзначають дослідники. Результати аналізу були опубліковані в останньому номері журналу The Lancet, повідомляє Здоров"я України.

Зараз ви читаєте новину «Препарати від туберкульозу можуть викликати виникнення менінгіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі