понеділок, 28 липня 2008 11:24

Представлений ноутбук вартістю 99 доларів (ФОТО)

Компанія Jointech представила ноутбук Jl7100 вартістю 99 доларів, який став найдешевшим лептопом в світі, повідомляє Engadget. Раніше найдешевшим ноутбуком в світі вважався китайський World"sCheapestLaptop, вартістю в 130 доларів.

Побудований Jl7100 на базі чіпсета Samsung. Об"єм його оперативної пам"яті складає 64 мегабайти. Такий же об"єм пам"яті передбачений в ноутбуку для зберігання даних. Останній може бути розширений за рахунок зовнішнього USB-накопичувача ємністю до 8 гігабайт. Про те, який усередині JointechJl7100 встановлений процесор, не повідомляється.

Важить ноутбук 680 грамів, діагональ його екрану дорівнює семи дюймам. Зовні Jl7100 повторює семидюймовий AsusEee РС 701. Працює Jl7100 під управлінням WindowsCE 5.0.

Окрім операційної системи, на ноутбук передвстановлені такі програми, як MSWordViewer, MSExcelViewer, MSPowerpointViewer, MSNMessenger, MediaPlayer, ImageViewer, Wordpad, PDFViewer, Calculator, Paint і InternetExplorer.

Також повідомляється, що Jl7100 обладнаний QWERTY-клавіатурою, тачпадом і стереодинаміками. Час роботи ноутбука від батареї складає від чотирьох годин. У режимі очікування Jl7100 здатне працювати до 72 годин від одного заряду акумулятора. Час повної зарядки акумулятора - чотири години. Поставлятися ноутбук буде в чотирьох колірних варіантах: чорному, рожевому, білому і блакитному.

Раніше ідею створення стодолларового ноутбука висловлювали представники фонду OneLaptopperChild. Мета фонду - забезпечення малозабеспеченої молоді у всьому світі спеціальною моделлю портативних комп"ютерів, вартістю 100 доларів за штуку. Ноутбуки, створені в рамках даної програми, отримали назву OLPCXO. Вони побудовані на базі процесора AMD з тактовою частотою 500 мегагерц, обладнані 128 мегабайтами оперативної пам"яті і 512-мегабайтним флеш-диском для зберігання інформації. В даний час XO коштує 188 доларів, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Представлений ноутбук вартістю 99 доларів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі