вівторок, 25 жовтня 2011 09:22

Відкопали скелети закоханої пари, які "тримались" за руки 1500 років

Відкопали скелети закоханої пари, які "тримались" за руки 1500 років

Робітники, які ремонтували палац в Італії, випадково відкопали скелети закоханих, які протримались за руки 1500 років. Пара, як вважають, була похована разом у кінці існування Римської імперії, в загальній гробниці всередині стін палацу в містечку Модена.

Археологи вважають, що жінка, нібито, дивиться з любов'ю на чоловіка, що лежить поруч з нею.

"Це дуже зворушлива сцена й дуже рідкісна", - сказав один з археологів. Вважається, що пара була похована одночасно, у проміжку між 5-м і 6-м століттями н.е.

"Ми вважаємо, що вони спочатку були поховані таким чином, що їхні обличчя дивились одне на одного. Розташування хребців чоловіка дозволяє припускати, що його голова скотилась направо вже після смерті", - розповів археолог Донато Лаба, директор розкопок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скелети закоханих 14 років пролежали у воді

Археологічні розкопки виявили три шари наукового інтересу. Пара була знайдена в середньому шарі серед 11 поховань на глибині близько 10 футів. Учені вважають, що пара була не багатою через просту за своїм типом гробницю, в якій вони були поховані.

Скелети цієї пари тепер будуть вивчатися Джорджіо Группіоні, антропологом з університету Болоньї. Він буде намагатись встановити вік пари, відносини й причини смерті. За словами антрополога Христини Кіллгроув, розташування скелетів натякає, що знайдене подружжя дійсно було парою.

"У давнину не було в дивину дізнатись, що подружжя або члени сім'ї вмирали одночасно: кожен раз, коли епідемії, такі як Чорна Чума, знищували Європу, один з членів сім'ї часто помирав у той час, поки родина намагалась поховати іншого члена", - додала Кіллгроув.

Вона також зазначила, що хто б не поховав цих людей, ймовірно, вони відчували, що їхній взаємозв'язок був настільки ж важливим після смерті, як це було за життя.

Зараз ви читаєте новину «Відкопали скелети закоханої пари, які "тримались" за руки 1500 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі