вівторок, 29 липня 2008 08:30

Опубліковані рекомендації по користуванню мобілками

Через тиждень після публікації в США попереджень про шкоду випромінювання засобів мобільного зв"язку, міністерство охорони здоров"я Ізраїлю опублікувало рекомендації по користуванню стільниковими телефонами, передає РІА Новости.

Співробітники міністерства прийшли до висновку, що використання стільникових телефонів дітьми необхідно обмежити. Раніше про цю необхідність говорили представники Російського національного комітету із захисту від неіонізуючих випромінювань.

За даними комітету, стільникові телефони приводять до погіршення пам"яті, пізнавальних здібностей, зниженню уваги, а також дратівливості. Більш того, в довгостроковій перспективі у дитини можуть виявлятися різні нервові розлади, зокрема депресивний синдром.

Раніше міжнародна група учених, чиє дослідження фінансувалося компаніями стільникового зв"язку, повідомила, що мобільники приводять до безсоння, головного болю і стану неспокою.

У зв"язку з цим ізраїльські учені рекомендують користуватися гучномовцями або спеціальною гарнітурою, і при цьому уникати тримати телефон поряд з собою, коли в цьому немає необхідності.

Також учені настійно рекомендують не користуватися мобільними в таких екранованих зонах, як ліфти і поїзди. У цих умовах антена стільникового телефону випромінює високий рівень радіації. Це приводить до перегріву деяких ділянок тіла і, як наслідок, викликає проблеми із здоров"ям.

Не меншу небезпеку являють і зарядні пристрої для мобільних телефонів. Учені порівнюють сон на відстані півметра від телефону, що заряджається, зі сном під високовольтними проводами.

Окрім різних рекомендацій медиків в світі вже давно існують різні засоби захисту від електромагнітних випромінювань. Зокрема, у Великобританії з 2000 року продається пристрій, який, за словами виробників, на 99% скорочує силу дії мікрохвиль стільникового телефону, що впливають на мозок людини. Пристрій, технологія виробництва якого тримається в секреті, є насадкою на антену з вуглецевого матеріалу.

Японські учені представили спеціальний фільтр, який захищає мозок користувача від більше 90% випромінювання. У основі технології лежить використання стійкої суміші гуми і антиелектромагнітного матеріалу, який створює сітчастий фільтр навколо антени. Перевага цього фільтру полягає в тому, що він не тільки знижує шкідливі випромінювання, але і не впливає на якість роботи мобільного телефону.

У Росії існує свій спосіб захисту від електромагнітних полів електропобутової техніки і, зокрема, мобільних телефонів - спеціальні наклейки. Механізм їх дії полягає не в усуненні джерела шкідливих випромінювань, а в підвищенні захисних властивостей організму шляхом інверсії його електромагнітних коливань.

Зараз ви читаєте новину «Опубліковані рекомендації по користуванню мобілками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі