пʼятниця, 11 жовтня 2019 02:25

Океан викинув пляшку із листом від радянських моряків

Океан викинув пляшку із листом від радянських моряків
Пізніше листа віднесли фахівцям до лабораторії при університеті Фото: SHUTTERSTOCK

Студентка-фармацевт Паула Соуза відпочивала із друзями і молодшим братом на пляжі Бразилії і знайшли пляшку. Паула і її компанія витягли послання, відколовши горлечко. Однак не змогли зрозуміти мову, якою написаний текст.

Компанія друзів вирішила опублікувати листа в студентській групі Федерального університету Пелотас, де вчиться Паула, щоб хтось спробував перекласти послання, пише ТСН.

Згодом їм відповіла студентка з Росії, яка переклала перші слова. Пізніше листа віднесли фахівцям до лабораторії при університеті. Виявилося, що лист не має іcторичної чи культурної цінності, але текст все ж переклали.

"Адресовано тим, хто не полінується виловити цю пляшку. Вона була розпита всупереч всім наказам і постановам МРГ і уряду справжніми", - йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, яке море найбрудніше в Європі

Імовірно, що МРГ - це Міністерство рибного господарства.

Житель Аляски Тайлер Іванофф пішов збирати дрова, а знайшов пляшку з посланням, залишену ще 50 років тому. Записка російською мовою. Чоловік виклав її фото у своєму Facebook і попросив підписників допомогти з перекладом.

Зараз ви читаєте новину «Океан викинув пляшку із листом від радянських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі