середа, 12 листопада 2008 11:41

Нові ліки захистять від грипу на все життя

В даний час для того, щоб ефективно захиститися від грипу, необхідно робити щеплення щозими. Але нещодавно учені створили вакцину, один укол якої може захистити від грипу на все життя.

Як стверджують британські учені, ця вакцина дозволяє людині виробити імунітет проти будь-якого виду грипу на все життя. При цьому її досить ввести в організм всього один раз.

Вже протягом місяця після щеплення імунна система організму починає швидко виробляти антитіла, що захищають від 90% відомих вірусів грипу.

Очікується, що нова вакцина допоможе в боротьбі з щорічними епідеміями грипу. Вона зможе захищати людей різного віку. Особливо вона важлива для людей літнього віку, організм яких зазвичай не дуже добре реагує на звичайні вакцини від грипу.

Зараз вакцина проходить клінічні випробування. Якщо її ефективність і безпека буде доведена, вакцина стане доступна для широкого користування. Відбудеться це в найближчих 5 років, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Нові ліки захистять від грипу на все життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі