четвер, 20 листопада 2008 17:19

Нестача сну знижує ефект від фізичних вправ

Нестача сну знижує ефект від фізичних вправ

Регулярні фізичні вправи допомагають знизити ризик виникнення раку у жінок, але можна і не добитися захисного ефекту, якщо не одержувати достатню кількість сну, повідомили американські дослідники.

В ході попереднього дослідження, в якому взяли участь 5968 жінок зі штату Меріленд, учені довели, що фізичні вправи знижують ризик виникнення раку. Але коли учені звернули увагу на вік учасниць і на кількість вправ, які вони робили за тиждень, то відмітили, що сон грає дуже важливу роль в цьому процесі.

Фахівці з"ясували, що у жінок, які спали менше 7 годин вночі, на 47% був вищий ризик виникнення ракових захворювань, чим у тих, хто теж займався фізичними вправами, але спали довше. Дане дослідження було представлене на зустрічі в американській Асоціації по дослідженню раку.

Учені поки не змогли зрозуміти точний механізм впливу сну на ризик виникнення раку, але упевнені, що недостатній сон сильно підриває здоров"я. Раніше вже було доведено, що недосипання пов"язане із зайвою вагою, діабетом, підвищеним тиском, інсультом, серцево-судинними захворюваннями і депресією. По припущенню фахівців, фізичні вправи і сон спільно роблять позитивний вплив на гормональному рівні, тому нестача одного з них не дозволяє отримати очікуваний результат повною мірою, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Нестача сну знижує ефект від фізичних вправ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі