вівторок, 09 вересня 2008 08:45

Названі кращі і гірші антивіруси майбутнього року

Відомий антивірусний експерт Андреас Маркс (AndreasMarx) з лабораторії Av-test.org провів тести антивірусних продуктів майбутнього року. Серед кращих - NortonInternetSecurity і KasperskyInternetSecurity, в аутсайдерах опинилися "Доктор Веб-сервера" і VirusbusterProfessional.

Тестова лабораторія Андреаса Маркса (AndreasMarx) Av-test.org підвела підсумки незалежного тесту 33 антивірусних продуктів "2009 року". Окрім традиційного предмету аналізу - рівня детектування шкідливого ПО, німецькі тестери досліджували якість проактивного захисту нових антивірусів, а також ввели додатковий критерій - частоту оновлень баз і компонентів програм. У лідерах тестів - нове покоління NortonInternetSecurity, від якого трохи відстав KasperskyInternetSecurity 2009.

На комп"ютерах лабораторії тестовані антивіруси сканували підбірку з 1,1 мільйонів свіжих зразків шкідливого ПО, що з"явилося в "дикому" вигляді в останніх 3 місяці. Окрім них в тесті брали участь 95 тисяч одиниць шпигунського ПО. Для перевірки якості детекта було використано 2,5 мільйона "чистих" файлів - компонентів топ-100 програмного забезпечення, викачаного з Мережі. Тестовані антивірусні продукти повинні були розпізнати їх як безпечні. Окрім цих тестів, сканери перевірялися і на рівень ретроспективного детекта: близько 65000 вірусів було запропоновано для сканування антивірусам із застарілими базами сигнатур.

Загальне резюме дослідження, яке висловив Андреас Маркс зводиться до того, що нові версії продуктів ловлять більше вірусів без яких-небудь серйозних погіршень в продуктивності: "В порівнянні з поколінням 2008 року, нові продукти (навіть у бета-версіях) працюють швидше і краще. Схоже, що виробники провели серйозну роботу і замість того, щоб додавати просто тільки нові опції, звернули увагу на те, як антивірус поводиться в системі". Окремим рядком Маркс відзначив, що переважна більшість продуктів 2009 року використовують можливості онлайн-перевірки шкідливого ПО, що дозволить збільшити якість детектування і, відповідно, захист користувача, повідомляє Cnews.

Зараз ви читаєте новину «Названі кращі і гірші антивіруси майбутнього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі