пʼятниця, 01 серпня 2008 09:51

Науковці представили літаючого робота (ФОТО)

Варшавський Промисловий інститут автоматики і вимірювань (PIAP) представив малорозмірного наземного робота LRM (LekkiRobotMiotany), призначеного для виконання нескладних розвідувальних завдань і надання психологічної дії на супротивника. Як повідомляє Altair, презентація була організована для потенційних замовників, зокрема зарубіжних.

На думку розробників, міні-робот може стати ефективним індивідуальним засобом ведення розвідки. Після закидання подібно до ручної гранати він здатний переміщатися на невеликі відстані за допомогою спеціального пружинного механізму і передавати інформацію з оптичної камери на пульт оператора.

Конструкція LRM забезпечує його стійкість до падінь з висоти не менше двох метрів. Про інші характеристики міні-робота не повідомляється.

Фактично будучи наземним датчиком, LRM володіє явною перевагою над повністю стаціонарними аналогами завдяки своїй хоч і незначній, але все таки рухливості.

Крім того, разом з веденням розвідки він може застосовуватися для доставки шумових і димових гранат, а також інших вибухових пристроїв невеликого розміру в цілях відвернення уваги супротивника.

Зараз ви читаєте новину «Науковці представили літаючого робота (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі