середа, 27 червня 2007 19:03

Найміцніша мобілка має сапфірове скло

Найміцніший телефон, який продають в Україні, — "Верту". Усередині він має спеціальний сплав — удвічі міцніший за титан. Така трубка падає з кількаметрової висоти й не дряпається. Навіть з-під коліс вантажівки дістанете цілою. "Верту" роблять із платини, золота або хірургічної сталі. Такі телефони коштують від $6 тис.

Серед доступніших мобілок теж трапляються міцні моделі — в металевому корпусі або зі сталевими вставками на панелі. Два роки тому 35-річний киянин Костянтин Ніколаєв вирішив купити новий телефон: функціональний і міцний.

— Око впало на смартфон "Нокія N70", — розповідає чоловік. — Він "розумний" і має металеву передню панель. Вона мала захищати корпус від ушкоджень.

Однак по боках і ззаду став протиратися, виглядав негарно. Костянтин мусив замінити пластикові частинки.

— Оригінальний корпус у магазинах коштував 150 гривень, — згадує Ніколаєв. — І за роботу брали від 20 до 50 гривень. Тоді я з"їздив на радіоринок на Караваєвих Дачах. Там мою трубку "омолодили" за 75 гривень. Новий корпус, здається, стійкіший. Ношу майже рік, хоч він теж пластиковий.

За словами чоловіка, екран справді виявився міцним — жодної подряпини. Для перевірки скла в мобільному радить завантажити дрібний текст — СМС або книжку. Якщо букви мають якісь недоліки — значить, є подряпини.

Смартфон-слайдер "Нокія N91" майже весь захований у метал.

Чоловік спеціально випустив телефон із рук

— Я його купив близько року тому за 2500 гривень, — розказує столичний юрист 27-річний Олександр Савченко. — Телефон у мене завжди в кишені. А там бувають і копійки, і запальничка, і ключі. Та він — як новенький. Якось я в темряві напоровся на якусь металеву конструкцію. Джинси порвав. Думав — телефону хана. А йому хоч би що.

Цей смартфон має жорсткий диск усередині. Тому його небезпечно впускати, бо міняти нутрощі обійдеться в кілька сотень гривень.

— Спочатку мені не подобалися тоненькі металеві клавіші, — веде далі Олександр. — Однак за кілька тижнів я до них звик. Тепер — найзручніші.

"Броньовані" телефони коштують від 2 тис. грн. Наприклад, новий слайдер "Самсунґ D840" продають за 2,2 тис. грн, а "LG КЕ970"  — 2,1 тис. грн. Хоч іноді металеві корпуси можна знайти й за менші гроші. Моноблок "Флай 2050" обійдеться від 800 грн.

Лідером за міцністю вважається "Нокія 8800". Чорна коштує 5,6 тис. грн, із золотим напиленням — 10 тис. Цей слайдер повністю захищений сталлю, має сапфірове скло.

— Якось до нас зайшов чоловік і попросив потримати в руках цю "Нокію", — згадує консультант магазину "Ельдорадо" біля столичного метро Петрівка, 26-річний Володимир Волошин. — Раптом апарат випав у нього з рук на кахельну підлогу. Ми усі там ледь не зомліли. Підняли мобілку — вона працювала. Огледіли з усіх боків — жодної подряпини. Відразу оформили покупку. Потім чоловік зізнався, що спеціально випустив телефон із рук, аби перевірити на міцність. Якби на ньому лишилася хоча б одна подряпинка, він його не взяв би.

Зараз ви читаєте новину «Найміцніша мобілка має сапфірове скло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі