четвер, 14 жовтня 2010 09:27

Найактивнішими українськими інтернет-користувачами стали грибники і школярі

Найактивнішими українськими інтернет-користувачами стали грибники і школярі

Інтернет-гігант "Яндекс" опублікував рейтинг пошукових запитів за вересень. Лідерами запитів стали школярі та грибники.

Активність школярів пояснюється, перш за все, початком навчального року. Згідно з рейтингом, учням було складно відразу включитися в навчальний процес, і вони намагалися полегшити собі завдання. Так, найбільш популярними "шкільними" запитами, зокрема, стали: "ГДЗ з геометрії 9 клас", "роз'язання задач з геометрії","Хімія 8 клас".

Також не особливо давалася учням література. Для того, щоб швидше впоратися з домашніми завданнями, школярі шукали скорочені варіанти книжок, критику і навіть мультимедійні замінники літератури: "Нечуй-Левицький Кайдашева сім'я Скорочено", "червоне і чорне в жітті жульєна Сореля", "Хіба ревуть воли як ясла повні аудіокнига ","хіба ревуть воли як ясла повні фільм". Не обійшли увагою і прислів'я, з яких починається курс вивчення літератури. Школярі вводили такі запити: "пріслів'я та приказки про мову", "прислів'я про книгу" и просто "українські прислів'я".

Грибники не проявили різноманітності запитів і шукали в інтернеті лише польські,маслюки і опеньки. Крім того, любителів пошукати гриби цікавило "як солити свинушки" і "як готувати свинушки". Не обійшли інтересом і вовнянки з валуями, хоча всі ці гриби вважаються токсичними або умовно-їстівними. Справедливості заради варто зазначити, що шукали і "отруєння грибами симптоми".

Крім традиційних вересневих тем - грибного сезону і початку навчального року - користувачі цікавилися кастингом нового вокального шоу "Х-фактор" у різних містах України (наприклад, в Дніпропетровську, Донецьку, Одесі та Харкові). Люди хотіли знати, де подивитися "x-фактор відео онлайн".Українці шукали в онлайні і серіал "Інтерни", який очолив вересневий рейтинг.

Нагадаємо, нещодавно американська телекомпанія CNN з'ясувала, як користувачі поширюють матеріали інтернет-ЗМІ по Мережі. Виявилося, що найпопулярнішим засобом є соцмережі.

За матеріалами Дзеркалo тижня, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Найактивнішими українськими інтернет-користувачами стали грибники і школярі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі