четвер, 21 лютого 2013 13:35

На фестивалі поезії у Гранаді розгулювали живі мерці
14

Фото: Фото: Reuters

"Поезія - це пісня космосу" - так звучить девіз дев'ятого міжнародного фестивалю поезії в Нікарагуа, який проходить в старовинному колоніальному місті Гранада з 17 до 24 лютого.

Фестиваль присвячений нікарагуанському поету, скульптору, священику і колишньому міністру культури Ернесто Карденалю, який цього рокуі був нагороджений поетичною Премією іспанської королеви Софії. 88-річний поет, чиї вірші перекладені більш ніж на 20 мов світу, особисто був присутній на заході і роздавав автографи шанувальникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цирковий фестиваль проходить під патронажем королівської родини

На захід з'їхалися 130 поетів з 70 країн, в тому числі і троє російських: Федір Сваровський, Юрій Цвєтков та Ольга Хохлова. Крім поетичних виступів, на фестивалі традиційно проходить маскарад, фольклорні інсталяції, книжковий і ремісничий ярмарок.

Фестиваль поезії проводиться в Гранаді з 2005 року і є найбільшим у світі. Він фінансується урядом Нікарагуа, різними іноземними посольствами, Євросоюзом, а також приватними спонсорами.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі поезії у Гранаді розгулювали живі мерці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі