середа, 24 березня 2010 16:08

Мобільний телефон замінить сліпим очі

Мобільний телефон замінить сліпим очі

Дослідники з компанії IPPLEX розробили новий мобільний додаток для сліпих людей. Програма LookTel може розпізнавати предмети і визначні пам"ятки, а також вимовляти вголос їхні назви.

Фактично, LookTel поєднує можливості сканера штрих- і матричних кодів, а також обмежені здібності по розпізнаванню предметів. Зчитування кодів відбувається за допомогою вбудованої у смартфон камери. Прилад також можна "навчати" - він може запам"ятовувати певні предмети і в майбутньому їх називати.

Додаток створений для використання у смартфонах з ОС Windows Mobile. Однак можливостей сучасних смартфонів може не вистачити для повноцінної роботи програми. Для того, щоб LookTel зміг розпізнати більшість зображень, розробники рекомендують підключити його до комп"ютера.

У цьому випадку програма автоматично здійснить пошук зображення в базі даних, порівнявши його з назвою предмета, а смартфон вимовить його назву. Розробка програми була профінансована за рахунок грантів Інституту зору та Інституту старіння США.

LookTel - не єдина програма з розпізнавання зображень. Google пропонує схоже додаток Google Goggles, який може використовуватися у смартфонах з ОС Android. Компанія вже заявила, що збирається перевести додатки на інші мобільні платформи. Також схоже рішення під назвою Point and Find є і у фінської Nokia.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Мобільний телефон замінить сліпим очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі