понеділок, 27 грудня 2010 17:36

Ментолові сигарети не дають молодим людям кинути палити

Ментолові сигарети не дають молодим людям кинути палити

Американські вчені знайшли найбільш небезпечні сигарети. На думку співробітників Пенсільванського університету, саме сигарети з ментолом не дають молодим людям кинути палити.

Вони нагадують: ментол - це з'єднання, що міститься в м'яті або вироблене синтетично. Відомо, що воно здатне активувати нейрони в нервовій системі, що відповідають за відчуття холоду. Тому під час паління сигарет з ментолом людина не відчуває всю тяжкість тютюну, що не виключає їхньої небезпеки для здоров'я.

При цьому подібні сигарети складають приблизно 25% тютюнового ринку, а перевагу ментоловим сигаретам віддає найбільш незахищена група громадян - підлітки (50% від загальної кількості курців).

Тести показали: сигарети з ментолом мають більш високий рівень окису вуглецю, нікотину і котініну в одній сигареті в порівнянні зі звичайними сигаретами. Холодок сприяє більшому споживання нікотину з розрахунком на сигарету, що провокує велику залежність від тютюну.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Ментолові сигарети не дають молодим людям кинути палити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі