середа, 23 січня 2013 11:30

Мексиканець збудував будинок під багатотонним каменем
10

Фото: Фото: Reuters

Протягом 30 років мексиканець Беніто Ернандез разом із своєю родиною живе у саморобному будинку, дахом для якого служить 40-метровий камінь. Незвичайний будинок знаходиться неподалік від міста Сан-Хосе-де-П'єдрас, у пустелі Коауіла.

Жителі цього віддаленого та мало заселеного міста заробляють на життя вирощенням та збиранням пустельної рослини канделіли. Кустарник використовують для видобутку воску, необхідного у виробництві жувальної гумки та косметичних засобів.

Саме переробка канделіли сприяла заселенню цього місця, з цієї ж причини сюди 55 років тому переїхав і Беніто Ернандез разом із батьками та братами. Збираючи рослину, Беніто помітив величезний камінь і вирішив, що згодом обов'язково зробить тут свій дім.

"Я почав приходити сюди, коли мені було 8 років, і мені тут дуже сподобалося. Тоді я ще не мав родини та розумів, що згодом мушу тут осісти, оскільки отримав документи на цю землю", - пояснює Ернандез.

Через кілька років чоловік привіз цеглу, деревину та цемент, та почав зводити стіни.

Дружина Ернандеза користується дров'яною піччю, щоб приготувати їжу. Електрика у домі ненадійна, санітарної зони тут немає. Взимку, коли температура повітря падає до нуля, родина не має питної води.

Незважаючи на не досить комфортні умови, родина виростила у будинку 7 дітей. Всі вони продовжують справу своїх батьків у сусідніх поселеннях.

 

Зараз ви читаєте новину «Мексиканець збудував будинок під багатотонним каменем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі