вівторок, 08 липня 2008 12:04

Кращі способи вивести токсини з організму

Кращі способи вивести токсини з організму

Дієтологи стверджують: неправильне харчування - основна причина утворення токсинів в організмі.


Допоможе позбутися шлаків насамперед активоване вугілля або пігулки з рослинної целюлози. (По 1 пігулці на 10 кг ваги протягом дня, за 30-40 хвилин до їжі. Приймати 3-4 дні.)

Допоможуть очистити організм і каші.

Наприклад, вівсяна каша "шкрябає" стінки кишечника, до того ж в ній багато кальцію, залізо, вітаміни групи В.

Стимулюємо роботу кишечника. Для цього доведеться переглянути свій денний раціон і вживати в основному овочі. Особливо корисні капуста (у будь-якому вигляді), буряк, морква (як у вигляді салатів, так і соків). Прекрасний ефект дає суміш з бурякового і морквяного соків. Пектини і клітковина, що містяться в овочах, нормалізують роботу кишечника, а мінеральні речовини і вітаміни поповнюють виснажені запаси.

І звичайно, не забудьте про кисломолочні продукти. Кисле молоко, кефір, сир нормалізують мікрофлору кишечника. А ось деякі продукти краще обмежити - м"ясо, соління, важкі салати з майонезом.

Зелений чай. Містить сильні антиоксиданти, рідкісні мінеральні речовини і вітаміни. І піднімає тонус.

Окрім зеленого чаю, корисно після свят пити соки - краще свіжовичавлені. Вони забезпечать вас вітамінами.

Добре також приймати додатково підвищену дозу вітаміну С (4-5 драже 3-4 рази на день після їжі 7 днів). Продукти розпаду алкоголю і нікотин буквально "спалюють" його.

І не думайте, що стомленому організму не потрібне фізичне навантаження. Навпаки. Воно активізує обмін речовин. Поліпшується кровообіг, виводяться токсини. Особливо корисні прогулянки на свіжому повітрі. Кисень прискорює всі очисні процеси.

Відмінний засіб - баня чи сауна, повідомляє utro-russia.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кращі способи вивести токсини з організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі