пʼятниця, 13 червня 2008 15:43

Кожний четвертий житель Нью-Йорка хворий на герпес статевих органів

Кожен четвертий дорослий житель Нью-Йорка інфікований вірусом герпесу статевих органів, а в середовищі афро-американців хворих ще більше - майже 50%.

Дослідження, проведене нью-йоркським відділом охорони здоров"я показало, що афро-американці хворіють значно частіше, - 49% в порівнянні з 14% серед білого населення.

Вірус герпесу, що передається статевим шляхом, найбільше поширений в Нью-Йорку - 26% від загального числа випадків захворювання по країні. І цифри продовжують рости, при цьому жінки значно частіше стають носіями інфекції - 36% жінок проти 19% чоловіків.

При цьому більшість заражених вірусом HSV-2 не відчувають ніяких симптомів. Але ті у кого вони все ж таки виявляються - скаржаться на періодичні хворобливі висипання в області статевих органів, які проходять протягом двох тижнів.

Медики особливо підкреслюють, що використання презервативів при статевих контактах допомагає уникнути неприємної хвороби. ФактNews.

Зараз ви читаєте новину «Кожний четвертий житель Нью-Йорка хворий на герпес статевих органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі