середа, 02 квітня 2008 11:03

Контроль над емоціями береже серце

Надмірні переживання і високі рівні емоційної напруги значно підвищують ризик серцевого нападу і смерті від хвороби коронарної артерії.

Лікарі Фонду серцево-судинних досліджень в Брукліні (США), вивчивши історію хвороби 516 пацієнтів, стверджують, що люди із спокійним характером захищені від серцевих розладів в буквальному розумінні.

Стійко низькі рівні неспокою забезпечують 60-процентне пониження ризику серцевого нападу і смерті з цієї причини, встановили кардіологи, що проаналізували чинники віку, статі, наявності хронічних хвороб, індексу маси тіла, рівнів холестерину, артеріального тиску і серцевого ритму.

Депресія, стрес, постійне хвилювання і психологічна пригніченість призводили до нерегулярного биття серця, аритмії, атеросклерозу і атеротромбозу. Медики запевняють, що контролюючи свої емоції можна уберегти серце від подібних пошкоджень, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Контроль над емоціями береже серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі