субота, 18 жовтня 2008 13:56

Кліщі корисні для здоров"я людини

Кліщі корисні для здоров"я людини

Із слини цих представників членистоногих виділена велика кількість біологічно активних сполук, які можуть бути використані в терапії різних захворювань.

Дослідники женевського наукового центру Mеrck відмітили, що білки, використовувані кліщами для ухилення від імунної реакції організму ссавців, можуть забезпечити зниження запалення.

Компоненти слини кліщів блокують запалення і дозволяють кровоссальним паразитам харчуватися кров"ю господаря протягом довгого часу, не викликаючи при цьому імунної реакції. Було показано, що білки, що містяться в слині кліщів селективно зв"язують специфічні прозапальні хемокини.

Два білки з цієї групи, що отримали назву евазини, не викликаючи видимої алергічної реакції знижують запалення при введенні мишам в умовах різних експериментальних моделей запалення, включаючи пошкодження шкіри, суглобів або легенів, повідомляє "Московский Комсомолец"

Зараз ви читаєте новину «Кліщі корисні для здоров"я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі