пʼятниця, 21 березня 2008 14:59

Кидати палити під час вагітності корисно

Кидати палити під час вагітності корисно
Учені стверджують, що позбавлення від тютюнової залежності під час вагітності надає помітну позитивну дію на процес виношування дитини, а також гарантує, що дитина в майбутньому буде спокійною і урівноваженою. Даний аналіз був проведений на основі масштабного дослідження під назвою MillenniumCohortStudy, що протікало в період з 2000 по 2002 роки. При цьому спостереження велося на 18000 новонароджених у Великій Британії.

Результати дослідження були опубліковані в останньому номері журналу JournalofEpidemiologyandCommunityHealth. Серед матерів, які виношували дитину, частина жінок взагалі не палила, частина кинула палити. Також обстежувалися жінки, які іноді палили в період вагітності, і ті, хто викурював більше 10 сигарет в день.

Як показали результати проведеного дослідження, серед дітей, чиї матері змогли кинути палити в період вагітності, більшість були урівноваженими і спокійними, тоді як в решті групи діти після народження проявляли підвищену схвильованість, часто плакали і кричали, відзначають фахівці.

У першій групі вірогідність неадекватної поведінки дитини були мінімальними. Також знижувалася частота стресів і розладів при зміні обстановки або попадання в незнайомі ситуації. Все це вказує на те, що відмова від куріння жінки в період вагітності сприяє поліпшенню душевного здоров"я майбутньої дитини, відзначають фахівці, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Кидати палити під час вагітності корисно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі