середа, 24 вересня 2008 08:38

Як харчуватися, щоб зупинити старіння

Дієта тільки з 10 відсотками калорій від жирів, з низькою кількістю цукру, додаванням риб"ячого жиру в раціон і багата фруктами і овочами здатна зупинити старіння організму. Як показав науковий аналіз Університету Каліфорнії, таке харчування допомагає збільшити рівні ферменту тіломераза, який управляє клітинним старінням. Тіломераза відновлює і подовжує тіломери - комплекси білка ДНК в кінці хромосом, що безпосередньо зачіпають вік клітин. Оскільки людина старіє, структурна цілісність тіломерів слабне і клітини починають швидко вмирати, пояснюють учені. Скорочення тіломерів є маркером ризику для хвороб і передчасної смерті.

Учасникам експерименту пропонувалося дотримуватися сформульованих принципів вживання їжі протягом трьох місяців. Медики відмітили 29-процентне збільшення кількості тіломераза і скорочення "поганого" холестерину. Клітинна активність тіломераза і здатність підтримувати тіломери імунної системи також зросли. Для досягнення таких результатів американські лікарі рекомендують максимально скорочувати рівні жирів і цукру в їжі і регулярно їсти фрукти, овочі і рибу, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як харчуватися, щоб зупинити старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі