середа, 26 березня 2008 09:38

Їжа в пластиковій упаковці небезпечна для здоров"я

Їжа в пластиковій упаковці небезпечна для здоров"я
Дослідження, проведене американськими ученими, довело, що при вживанні їжі в організм потрапляє величезна кількість молекул пластика, причому часто в такому об"ємі, що призводить до порушень обміну речовин.

Бісфенол А, що становить основу пластика, володіє гормональною дією на людей і тварин. Він знижує вироблення сперматозоїдів у чоловічих особин, а у жіночих викликає передчасну статеву зрілість.

Бісфенол А міститься як в будь-якій пластиковій упаковці, так і в дитячих пляшках. Крім того, він застосовується в стоматології для виготовлення пломб. При цьому з"ясувалося, що дія бісфенолу А на організм є набагато істотнішою, ніж передбачалося раніше.

Фахівці американського Центру з контролю і запобігання захворюванням узяли на перевірку медичні аналізи 2.500 людей, і в 92% випадків виявили бісфенол А в кількості, що перевищує небезпечний поріг, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Їжа в пластиковій упаковці небезпечна для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі