четвер, 09 грудня 2010 16:42

Інженери створили "розумного" робота-масажиста (ФОТО)

Компанія Dreambots створила робота-масажиста WheeMe.

Пересуваючись по спині або животу свого власника зі швидкістю приблизно 4,5 сантиметра на секунду, робот делікатно масажує його шкіру і м'язи за допомогою спеціальних коліщаток з гумовими насадками.

WheeMe, вагою в 240 грамів, був побудований таким чином, щоб залишатися на спині без падінь. Це відбувається тому, що пристрій оснащений датчиками нахилу, які підтримують центр ваги WheeMe в потрібній точці.

Очевидно, з огляду на принципу його дії, WheeMe не можна використовувати для масажу шиї чи ніг.

Розміри робота становлять 9,9 х 8,9 х 5,8 сантиметра. Для його роботи необхідні три батарейки типу AA. Вартість новинки становить $49.

Надходження WheeMe в продаж варто очікувати вже до весни 2011 року.

Нагадаємо, роботи можуть бути використані у найрізноманітніших галузях. Наприклад, для винесення поранених американських солдатів із зони бойових дій. Механізм, розроблений компанією Vecna Technologies, отримав назву BEAR, тобто "робот-асистент при евакуації з поля бою". Його тестування протягом останнього року проходило в штаті Джорджія.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Інженери створили "розумного" робота-масажиста (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі