середа, 21 травня 2008 16:12

Ігрові приставки визнали небезпечними для здоров"я

Ігрові приставки визнали небезпечними для здоров"я

Ігрові приставки Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3 і Nintendo Wii містять шкідливі для здоров"я хімічні речовини і метали, повідомляє ВВС News з посиланням на результати проведеного "Грінпіс" дослідження. При цьому всі три приставки повністю відповідають європейському екологічному законодавству.

У приставках Xbox 360 і Playstation 3 екологи виявили високу концентрацію фталатів, які використовуються для пом"якшення гнучких матеріалів. Фталати негативно впливають на гормональну систему людини і можуть викликати безпліддя.

У Європі заборонено продавати дитячі іграшки, що містять фталати. Але європейське законодавство не відносить приставки до дитячих іграшок

Підвищений вміст брому був виявлений в приставках Wii і Playstation 3. У Xbox 360 і Playstation 3 був знайдений берилій.

Менше всього полівінілхлориду і фталатів містить приставка Nintendo Wii. У консолі Xbox 360 практично не використовується бром.

У рейтингу екологічних виробників електроніки, що склав "Грінпіс", Nintendo вже не перший рік займає останнє місце. Тоді як Sony вважається однією з найекологічніших компаній світу.

Зараз ви читаєте новину «Ігрові приставки визнали небезпечними для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі