неділя, 15 грудня 2019 01:35

Гюнтер Кноп: фотограф, який змінив погляд на жіноче тіло
33

Німецького фотографа Гюнтера Кнопа зазвичай представляють як майстра еротичної фотографії. Однак еротизм його знімків має досить умовний характер. Жіноче тіло для Кнопа - це, в першу чергу, геометрична форма, об'єкт, який чудово доповнить його черговий хитромудрий "конструктор".

У своїх роботах Кноп безжально дробить тіло на шматочки, згинає і ламає його, як пластик, кидає на вістрі конуса, тисне важкими гранями квадратів. Проте серед робіт майстра трапляються і такі, в яких хворобливі трансформації поступаються місцем спокійному спогляданню краси оголеної натури.

"Дитиною я дивився Photomagazin - німецький щомісячний журнал про фотографію. Зачарований красою моєї тітки Хели (вона була дуже, дуже гарненькою і весь час бігала навколо мене голяка, коли збиралася на чергове побачення), я почав отримувати задоволення від виду жіночого тіла ".

Двадцять п'ять років тому Гюнтер Кноп покинув Німеччину і перебрався в Нью-Йорк. За океан його привела пропозиція про співпрацю від арт-директора Генрі Вольфа, який працював з Esquire, Harper's Bazaar і Show Magazine. Вони пропрацювали разом вісім років. Потім Кноп став незалежним комерційним фотографом і відкрив власну студію на Мангеттені.

Його увагу завжди притягували оголені жінки. Але Кноп не хотів фотографувати дівчат модельної зовнішності, його більше цікавили звичайні мешканки Нью-Йорка. Нагота - тема делікатна, тому на перших порах знайти добровольців було складно. Незабаром у нього накопичилася добірка фотографій, з якими пояснювати жінкам свої наміри стало легше.

Фотограф каже: "Моя мета завжди буде полягати в тому, щоб фотографувати реальних жінок заради їхнього особистого відображення і перетворення ідей в твори мистецтва, які представляють жінок такими, якими вони самі себе бачать".

Ню фотографії звичайних жінок від фотографа Гюнтера Кнопа
Ню фотографії звичайних жінок від фотографа Гюнтера Кнопа
Ню фотографії звичайних жінок від фотографа Гюнтера Кнопа
Ню фотографії звичайних жінок від фотографа Гюнтера Кнопа
Ню фотографії звичайних жінок від фотографа Гюнтера Кнопа

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф Бріжит Карнохан: "світ зосереджений на коханні"

Зараз ви читаєте новину «Гюнтер Кноп: фотограф, який змінив погляд на жіноче тіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі