четвер, 31 липня 2008 19:24

Глибоководну рибу піймали на рекордній глибині

Глибоководну рибу піймали на рекордній глибині

В Атлантичному океані група дослідників із паризького Університету імені П"єра та Марі Кюрі вперше виловила рибу на рекордній глибині 2300 метрів.

Глибоководну рибу вдалося піймати в районі підводних гідротермальних джерел, розташованих посеред Атлантичного океану. А от на глибині 1700 метрів фахівці змогли піймати креветок.

Раніше глибоководних морських мешканців вдавалося піймати лише на глибині 1400 м, тому свій нинішній улов учені називають рекордним.

Що характерно, і рибу, і креветок удалося доставити живими на поверхню завдяки спеціально розробленому для цього контейнеру. Але, за словами морського біолога доктора Брюса Шилліто, підняті на поверхню глибоководні мешканці в результаті декомпресії встигли прожити кілька хвилин перш, ніж загинули.

Учені вважають, що в ході наступної місії їм удасться не тільки виловити глибоководну рибу, але й доставити її непошкодженою в лабораторію, щоб вивчити її існування в умовах, максимально наближених до природних, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Глибоководну рибу піймали на рекордній глибині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі