понеділок, 16 липня 2018 15:08

Французи перейменували станції метро на честь футбольної перемоги

Французи перейменували станції метро на честь футбольної перемоги
У Франції на честь перемоги перейменували станції метро. Фото: vedomosti-ua.com

У Франції на честь перемоги в Кубку світу з футболу тимчасово перейменували 6 станцій метро.

Змінені старі назви зупинок сприйматимуть як гру слів, пише Ratp.fr.

Станція Victor Hugo перетворили в Victor Hugo Lloris. Так подякували капітану і воротарю збірної Уго Льорісу. Зупинка Notre-Dame des Champs перетвориться в Notre Didier Deschamps в честь головного тренера команди Дідьє Дешама. Також його ім'я додали до станції на Єлисейських полях: Сhamps-Elysees - Clemenceau тепер називається Deschamps Elysees - Clemenceau.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначились найкращі гравець, бомбардир і воротар Кубка світу-2018

Charles de Gaulle – Etoile перейменували в On a 2 Etoiles (У нас тепер дві зірки). Назву станції Avron змінили на Nous Avron Gagne (Ми виграли). Станції Bercy, поблизу якої розташований однойменний спортивний комплекс і міністерство фінансів, змінили на Bercy les Bleus (Спасибі, "Сині").

Збірна Франції виграла кубок світу з футболу. Фінальний матч завершився в Москві. Франція перемогла Хорватію з рахунком 4:2. Французи побудували план на гру аналогічний тому, який дозволив їм у півфіналі здолати Бельгію. Підопічні Дідьє Дешама віддали ініціативу й розраховували на контратаки. І це їм вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Французи перейменували станції метро на честь футбольної перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі