неділя, 15 липня 2018 20:50

Збірна Франції вдруге стала чемпіоном світу

Збірна Франції вдруге стала чемпіоном світу
Фінал видався занадто результативним

Збірна Франції виграла кубок світу з футболу. Фінальний матч завершився в Москві. Франція перемогла Хорватію з рахунком 4:2.

Французи побудували план на гру аналогічний тому, який дозволив їм у півфіналі здолати Бельгію. Підопічні Дідьє Дешама віддали ініціативу й розраховували на контратаки. І це їм вдалося.

Хоча французи повинні дякувати долі. На відміну від бельгійців хорвати легко проходили оборону збірної Франції й створили масу небезпечних моментів. Однак пощастило не їм.

Спочатку Маріо Манджукіч на 19-ій хвилині потилицею спрямував м'яч у власні ворота. Балканці кинулися відігруватися й Іван Перішич на 29-ій хвилині ефектним ударом відновив рівновагу. Хорвати на куражі провели ще кілька атак і ледь не вийшли вперед. І тут у ситуацію втрутився арбітр матчу. Аргентинець Пітана призначив несправедливий на думку багатьох 11-метровий удар на 36 хвилині гри за гру рукою того ж Перішича. Хорват після гри головою від Умтіті просто не встиг прибрати руку. Грізман не схибив – 2:1. Що цікаво, той же арбітр не захотів дивитися повтор ситуації, коли Погба звалив у карному майданчику Манджукіча.

Друга половина гри розпочалася із атак хорватів. Однак нарешті Франція упіймала Хорватію на контратаці. Полю Погба дозволили двічі пробити з лінії карного майданчика. Перший удар заблокували захисники, а з другим не впорався голкіпер Субашич.

Здалося, інтригу остаточно убив кіл ліан Мбаппе, коли потужно пробив із середньої відстані і зробив рахунок – 4:1.

Однак хорвати і не думали здаватися. Манджукіч підловив голкіпера франції в момент, коли той надумав демонструвати дриблінг встановив остаточний рахунок – 4:2. Більшого Хорватія не досягла.

Франція: Льоріс, Матюїді (Толіссо), Умтіті, Варан, Павар, Канте (Нзонзі), Погба, Мбаппе, Жиру (Фекір), Грізман

Хорватія: Субашич, Стрінич (П'яца), Віда, Ловрен, Врсалько, Брозович, Ракитич, Модрич, Перішич, Ребич (Крамарич), Манджукіч
Голи: Манджукіч, 19 (автогол), 69, Перішич, 29 Грізман (пенальті, 38), Погба 59, Мбаппе, 65

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначився володар Кубка світу 2018, Франція - Хорватія 4:2

Відтак трійка призерів останнього Кубку світу набула остаточного вигляду – Франція, Хорватія, Бельгія.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Франції вдруге стала чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі