субота, 31 травня 2008 12:38

Фарбування стін небезпечне для чоловічого здоров"я

Фарбування стін небезпечне для чоловічого здоров"я

Доведено, що професія маляра небезпечна для чоловічого здоров"я.

Використання лакофарбуючих засобів для побутових і господарських цілей може позбавити чоловіків репродуктивної функції. Певні хімікалії, що входять до складу різних фарб і лаків, з високою вірогідністю призводять до безпліддя, встановили експерти Університету Альберти (Канада) і Університету Манчестера (Великобританія). У дослідженні брали участь понад дві тисячі чоловіків, які працювали з органічними розчинниками. Було доведено, що ефіри гліколі в такій продукції на 250% підвищують ризик безпліддя.

Також лікарі визначили, що живописці, малярі, декоратори і ті, хто регулярно піддається дії складів хімічних фарб і розчинників для фарб на основі води, в два з половиною рази більш схильні до проблем зачаття дитини. Розчинники з ефіром гліколі широко застосовуються в багатьох видах продукції, включаючи популярні емульсії на основі води, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Фарбування стін небезпечне для чоловічого здоров"я ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі