четвер, 17 квітня 2008 11:25

Фахівці NASA спростували розрахунки німецького школяра

Фахівці NASA спростували розрахунки німецького школяра
Фахівці NASA оголосили про те, що їхні розрахунки ймовірності зіткнення астероїда Апофіс із Землею в 2036 році вірні, і вона становить 1/45000, повідомляє AFP. Таким чином, у космічній службі США спростували розрахунки, зроблені тринадцятилітнім німецьким вундеркіндом, згідно яких імовірність цієї події в сто разів вища.

Спеціальна заява NASA було зроблено 16 квітня у зв"язку з появою в німецькій газеті Potsdamer Neuerster Nachrichten статті, у якій повідомлялося, що 13-літній німецький школяр Ніко Маркуард (Nico Marquardt) спростував викладки американських вчених.

"Служба вивчення навколоземних об"єктів не змінила своїх оцінок, згідно яким імовірність впливу на землю астероїда Апофіс в 2036 році вкрай низька (1/45000)", - говориться в документі. Також у ньому міститься спростування інформації, опублікованої в ряді газет, про те, що в NASA нібито визнали факт помилки у власних розрахунках.

Підрахунки німецького школяра ґрунтувалися на припущенні, що астероїд може зіштовхнутися з одним із природних супутників Землі в 2029 році. Однак, як стверджують в NASA, в 2029 році астероїд буде пролітати вдалині від основного кільця супутників, і ймовірність такого зіткнення "украй мала", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці NASA спростували розрахунки німецького школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі