понеділок, 07 лютого 2011 17:04

Електронна пошта поступово "помирає" - експерти

Електронна пошта поступово "помирає" - експерти

Сайти електронної пошти стають все менш популярними через соціальні мережі та мобільні пристрої, які поступово "відбирають" трафік у популярних поштових служб. Згідно з доповіддю дослідницької групи comScore, кількість унікальних відвідувачів сайтів електронної пошти, у тому числі Google Gmail, Yahoo Mail або Microsoft Hotmail, з листопада 2009 по листопад 2010 року знизилася майже на 6%.

Експерти comScore пов'язують це з поширенням смартфонів та інших "розумних" гаджетів, власникам яких не потрібно заходити на сайт, щоб прочитати пошту. Тим часом кількість користувачів, які щодня перевіряють пошту з мобільних пристроїв, за той же період виросла на 40%, йдеться в доповіді.

Фахівці comScore підкреслюють, що все частіше відмовляються від електронної пошти молоді інтернет-користувачі. Популярність сайтів поштових служб у користувачів у віці від 12 до 17 років у листопаді 2010 року впала на 24% порівняно з листопадом 2009 року. Тим не менш, затребуваність таких сервісів у користувачів старше 55 років продовжує зростати, повідомляється в документі.

"У молодих користувачів є стільки каналів спілкування, що електронна пошта - далеко не найперший їх вибір", - зазначив аналітик comScore Ендрю Ліпсман і додав, що багато хто з них спілкуються через Facebook і sms-повідомлення.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Електронна пошта поступово "помирає" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі