четвер, 21 січня 2021 14:47

Дослідження показали, що українці - одна з найбільш нещасних націй

Дослідження показали, що українці - одна з найбільш нещасних націй
Опитування показало, що індекс щастя в нашій державі у 2020 році становив 14%. Фото: pixabay

У рейтингу індексу щастя Україна опинилася серед 5 найбільш нещасних держав у світі.

Ми посередині між Іраком та Вірменією, повідомили в результатах міжнародного дослідження Gallup International.

В Україні, зокрема, питання щастя серед населення вивчав Київський міжнародний інститут соціології - КМІС - спільно з фондом "Демократичні ініціативи". Опитування показало, що індекс щастя в нашій державі 2020 року становив 14%. Це майже втричі менше за так званий світовий індекс щастя - 40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці розкрили секрет щастя закоханих

Порівняно з минулим роком індекс щастя в Україні знизився більш ніж удвічі - 2019-го цей показник становив 33%. Але показник залишається вищим, ніж 2018 року, коли він був 8%.

54% опитаних людей у світі відповіли, що вважають себе щасливими. 14% заявили, що вони нещасні.

Дослідження проводили у 40 країнах. Україна посідає 5-те місце серед найбільш нещасливих країн та територій світу. Менш задоволені своїм життям у Вірменії, Гонконзі, Гані та Північній Македонії. Попереду України — Ірак, Росія та Чехія.

Опитування проводили на початку грудня 2020 року серед дорослого населення України, окрім тимчасово окупованих територій. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,5%. Усього опитали 38 709 осіб у всьому світі.

Організація Об'єднаних Націй щороку визначає індекс щастя для кожної країни. Вивчають внутрішній валовий продукт на душу населення, рівень соціальної підтримки, очікувану тривалість життя, рівень свободи, довіри та наскільки країна близька до ідеальної. Росія у цьому рейтингу випереджає Україну за рівнем свободи та наближенням до ідеальної держави. Росіяни вважають, що вони вільні.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження показали, що українці - одна з найбільш нещасних націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі