пʼятниця, 16 грудня 2011 14:10

Дівчинку, яка народилась з вагою 270 г, виписали з лікарні
5

Фото: Фото: bigpicture.ru

Виписали дівчинку, Мелінду Стар Гвідо, яка народилася в серпні цього року в медичному центрі USC Лос-Анджелеса. Вона стала найкрихітнішим немовлям з усіх тих, що вижили. У момент народження, яке сталося на 24 тижні вагітності за допомогою кесаревого розтину, Мелінда цілком вміщувалася в долоню акушера, а її вага не перевищувала 270 грамів.

У ході вагітності в майбутньої матері спостерігався високий кров'яний тиск, що вкрай небезпечно як для жінки, так і для плоду. Її госпіталізували в лікарню Сан-Фернандо, Каліфорнія, де лікарі діагностували проблеми з плацентою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пройшла перша операція на серці дитини в утробі матері

Лікарі повідомили жінці та її чоловікові, Йовану Гвідо, що дитина народиться передчасно. Шансів на те, що вона виживе, небагато, і в цьому випадку дівчинці загрожує сліпота, глухота, церебральний параліч і сильне відставання в розвитку. Тим не менше, батьки пішли на цей ризик і заявили, що готові ростити настільки проблемну дитину.

Дівчинка виросла без будь-яких відхилень і зможе зустріти Різдво вдома з родиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вагітна Крістіна Орбакайте приховує стать майбутньої дитини

Попередній "рекордсменці" серед недоношених немовлят, яка мала вагу 260 грамів після народження, уже виповнилося 7 років. Ще одна, яка важила 280 грамів, сьогодні вивчає психологію в престижному коледжі. Більшість недоношених немовлят , що вижили - дівчатка. Це пояснюється тим, що зародок жіночої статі розвивається швидше, ніж чоловічої, і має до моменту передчасної появи на світ краще сформовані внутрішні органи.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку, яка народилась з вагою 270 г, виписали з лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі