вівторок, 25 жовтня 2011 15:57

Землетрус у Туреччині: з-під завалів витягнули живе немовля

Землетрус у Туреччині: з-під завалів витягнули живе немовля

З-під уламків будинку, зруйнованого в результаті потужного землетрусу на південному сході Туреччини, витягли живою двотижневу дівчинку.

У загальній складності землетрусом магнітудою до 6,1, що стався в ніч на 24 жовтня, зруйновані понад 2200 будівель. Кількість загиблих, за останніми даними, становить щонайменше 366 осіб, не менше 1300 осіб отримали травми. Раніше, вдень 23 жовтня, також на південному сході країни стався інше землетрус магнітудою 7,2.

Свою допомогу у ліквідації наслідків стихійного лиха Туреччини запропонували близько 50 країн, включаючи Ізраїль. Проте прем'єр-міністр Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара здатна організувати рятувальні операції своїми силами і не потребує допомоги. У той же час, заступник Ердогана Бюлент Аринч (Bulent Arinc) заявив, що від іноземної допомоги Туреччина відмовилася щоб уникнути дезорганізації й хаосу на постраждалих територіях.

У відповідь з критикою на адресу влади виступили представники опозиції, прості громадяни і рятувальники. Як відзначають учасники масштабної рятувальної операції, їм не вистачає спеціального обладнання для пошуків людей, що залишилися під завалами будівель.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Туреччині: з-під завалів витягнули живе немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі