понеділок, 05 травня 2008 08:44

Діти, у яких вдома є собака, рідше страждають на алергію

Діти, у яких вдома є собака, рідше страждають на алергію

Діти, що з народження контактують із домашніми собаками, значно рідше страждають на полліноз та інші види алергій. Такого висновку дійшли співробітники Національного центру гігієни довікілля у Мюнхені.

Вони провели тривале дослідження за участю понад 3 тисяч дітей.Спостереження за учасниками починалося з народження й тривало протягом шести років.

Батьки дітей регулярно заповнювали анкети, вказуючи частоту й важкість симптомів алергійних реакцій, а також наявність у будинку тварин. Крім того, у зразках пилу із квартир учасників виміряли рівні потенційні алергени. У шестирічному віці у дітей виміряли рівень у крові імуноглобулінів E - маркерами алергійних реакцій на пилок, кліщів домашнього пилу, цвіль тощо.

За даними авторів дослідження, наявність собаки вдома було пов"язане з 50-відсотковим зниженням імовірності розвитку алергії у дитини. Як припускають автори дослідження, цю закономірність можна пояснити раннім контактом імунної системи дитини з різноманітними алергенами, які потрапляють у будинок на лапах і шерсті домашніх улюбленців.

Учені мають намір продовжити спостереження за учасниками, щоб довести його до десятирічного віку. Звіт про дослідження опубліковано в European Respiratory Journal, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Діти, у яких вдома є собака, рідше страждають на алергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі