пʼятниця, 21 березня 2008 08:40

Діти нервових батьків хворіють частіше

Батьки, які часто випробовують стрес, шкодять не тільки собі, але і своїм дітям. Як заявляють британські учені, у дітей неспокійних батьків знижується імунітет і збільшується ризик виникнення різних захворювань.

Учені з університету Рочестера вперше провели дослідження, що дозволило знайти зв"язок між емоційним станом батьків і діяльністю імунної системи дітей. Дане явище вони пояснювали тим, що діти дуже чутливі до стресового стану батьків і співпереживають їм, а це неодмінно відбивається на їх імунній системі.

У експерименті, який проходив впродовж 3 років, взяли участь 169 дітей і їх батьки. Шість кожного місяця стан дорослих оцінювався психіатрами, а до проходження огляду батьки фіксували випадки захворювань дітей.

В результаті з"ясувалося, що вищий рівень захворювань зафіксований серед тих дітей, батьки яких часто знаходилися в стані стресу.

Експерти заявляють, що подібні дослідження можуть переконати неспокійних батьків перестати хвилюватися без приводу, і спокій дорослих сприятливо позначиться на самопочутті малюків, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Діти нервових батьків хворіють частіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі