пʼятниця, 17 жовтня 2008 19:06

Чорно-біле кіно знебарвлює сни

Чорно-біле кіно знебарвлює сни

Психологи з університету Данді опублікували статтю, в якій йдеться про те, що люди, які дивилися в дитинстві тільки чорно-білі фільми, потім решту життя бачать лише чорно-білі сни.

Ті ж, хто в дитинстві бачив більше кольорових фільмів, навпаки - бачать кольорові сни протягом всього життя відповідно, стверджують фахівці.

Вчені провели дослідження серед 60 добровольців, половина з яких була молодше 25 років, а половина - старше 55 років. Їх попросили описати, скільки і які фільми вони дивилися в дитинстві, а також попросили записувати сни, звертаючи увагу на їх кольори.

Виявилося, що у всіх добровольців у віці 25 років чорно-білі сни снилися в середньому в 4,4% випадків. Результати в старшій групі виявилися неоднозначні: у тих, хто дивився в дитинстві кольорові фільми, чорно-білі сни виникали в 7,3% випадків, але ті зі старших, хто дивився в дитинстві тільки чорно-білі фільми, бачили чорно-білі сни набагато частіше - майже в 25%.

Учені пояснюють такі результати тим, що фільми, переглянуті в дитинстві, мають найбільш сильний вплив на психіку. "Має бути певний період у дитинстві, коли перегляд фільмів впливає на процес формування сновидінь", - затверджує Єва Мецин.

Притому вона додає, що навіть у випадку, якщо діти проводять небагато часу біля телевізора, їхнє захоплення від перегляду фільмів дуже сильне, отже, і впливає на дитину також сильно, повідомляє РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Чорно-біле кіно знебарвлює сни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі