субота, 06 вересня 2008 22:21

Чому мобільники шкідливі для чоловіків

У чоловіків, які активно користуються стільниковими телефонами, якість сперми нижча, ніж у чоловіків, які рідко або взагалі не користуються "трубками".

Цей висновок був зроблений на основі обстеження 364 представників сильної статі, яке виробила Клініка Клівленда.

Як з"ясувалося, середня кількість сперматозоїдів у чоловіків, що не використовують стільникові телефони, складає 86 млн. на один міллілітр. У чоловіків, що використовують стільниковий телефон до 2 годин на день, цей показник складає 76 млн, в тих, хто говорить по "трубці" 2- 4 години на день - 71 млн. Найменша кількість сперматозоїдів була виявлена в спермі чоловіків, які користувалися стільниковим зв"язком більше 4-го годин на день - 66 млн. Також дослідження показало, що стільникові телефони можуть робити негативний вплив на якість сперматозоїдів.

Раніше "ворогами" чоловіків називалися інші технологічні досягнення людства - одноразові підгузники і переносні комп"ютери (лептопи). У обох випадках передбачалося, що перегрів геніталій (у випадку з лептопами це стає можливим, якщо, працюючий комп"ютер чоловік тримає на колінах) негативно відбивається на репродуктивних здібностях людини, повідомляє Не Болей.
Зараз ви читаєте новину «Чому мобільники шкідливі для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі