понеділок, 09 червня 2008 09:48

Чоловіки, які мають дітей, живуть довше за бездітних

Чоловіки, які мають дітей, живуть довше за бездітних
Демографи Емілі Грундю та Ейстейн Кравдаль, які працюють в університетах Лондона та Осло, одержали докази того, що в чоловіків, які мають дітей, ризик смерті на 35% нижче, ніж у їхніх бездітних однолітків.

Раніше було встановлено, що жінки, які мають дітей, хворіють на деякі види раку рідше, ніж бездітні жінки. А тепер учені змогли довести, що й чоловіки живуть довше, якщо в них є діти. Такий факт вчені пояснюють тим, що ті, хто має дітей, надають перевагу більш здоровому способу життя.

Фахівці проаналізували біографії 1,5 млн норвежців у віці від 45 до 68 років, щоб встановити зв"язок між освітою, родинним станом і кількістю дітей, з одного боку, і тривалістю життя - з іншого.

У результаті дослідження вдалося з"ясувати, що ризик смерті матері двох дітей на 50% менший, ніж у бездітної жінки тієї ж вікової групи (від 45 до 68 років), а ризик смерті батьків нижчий на 35%, ніж у бездітних чоловіків.

Приблизно таке ж значення має й освіта: ризик смерті в чоловіків і жінок з вищою освітою удвічі менший, ніж у людей з початковою освітою тієї ж вікової групи. А той, хто живе окремо або перебуває в розлученні, піддається більшому ризику, ніж його одноліток, який живе разом з партнером.

За матеріалами Süddeutsche Zeitung (переклад InoPressa), Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки, які мають дітей, живуть довше за бездітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі