вівторок, 05 серпня 2008 10:50

Чим тимчасові татуювання небезпечні для шкіри

Склад, відомий під назвою "чорна хна" і використовуваний для нанесення популярних в літній період тимчасових татуювань, містить хімікат пара-феніленедіамін (para-phenylenediamine, PPD), що викликає серйозні алергічні реакції шкіри.

Ця хімічна речовина зазвичай використовується для фарбування темного волосся і додається до природної хни при виготовленні татуювань, щоб збільшити інтенсивність кольору і довговічність малюнка. Часто на курортах і на літніх фестивалях такі татуювання пропонують зробити і дітям, деколи молодшим чотирьох рокыв. При цьому багато хто вважає цей хімічний продукт натуральним фарбником, який не може завдати шкоди. Проте красивий узор на шкірі може стати небезпечними шкірними проблемами, попереджають медики з Американської академії дерматології і Університету Каліфорнії.

Лікарі виявили, що хімікат в чорній хні насамперед розвиває різні форми шкірної алергії, включаючи ознаки здуття, червоності, свербіння і утворення пухирів, і сприяє дерматиту і екземі. У деяких людей тільки від одного використання що може з"явитися довічна чутливість до хімікату, разом з високим ризиком шкірної алергії на інші склади. Кожна дія пара-феніленедіаміна на шкіру повторно кидає виклик імунній системі, потенційно погіршуючи алергію. Перед нанесенням татуювання дерматологи рекомендують впевнитися, що вона робиться за допомогою тільки рослинної хни. Якщо ж вам не можуть точно сказати про вміст фарби, краще відмовитися від такого бодіарта, повідомляє АМІ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Чим тимчасові татуювання небезпечні для шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі