вівторок, 29 квітня 2008 20:01

Чим корисне стояння на голові

Американські учені з Массачусетського технологічного інституту, провівши дослідження, прийшли до висновку, що стояння на голові покращує процес мислення і допомагає думати. Пояснюється це тим, що прилив крові до головного мозку може впливати на процес передачі сигналів нервовими клітинами від однієї частини тіла іншої.

Прихильники китайської медицини і йоги вважають, що стояння на голові здатне розвивати пам"ять і покращувати реакцію, оскільки разом з кров"ю в мозок поступає кисень. Але американські учені сумніваються, що кров може впливати на роботу нервових клітин і регулювати потоки інформації в головному мозку.

Є ще одна теорія, згідно якої вважається, що зміна кровотоку впливає на активність сусідніх нейронів, а це, у свою чергу, змінює процес передачі сигналів від одного нейрона до іншого. Якщо ця теорія виявиться вірною, то її можна буде використовувати для лікування таких захворювань головного мозку, як хвороба Альцгеймера, шизофренія і епілепсія, повідомляє Mosmedclinic.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисне стояння на голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі