вівторок, 08 квітня 2008 17:22

Через що виникає поганий запах з роту

Вчені знайшли причину більшості хронічних випадків неприємного запаху з рота. Це солобактерія Мура (Solobacterіum mooreі).

Хронічний неприємний запах з рота в 80-90% випадків виникає завдяки виробництву з"єднань сірки бактеріями, що живуть на поверхні язика. Поганий запах може також виникати через бактерії, що живуть у легенях та носових пазухах.

Бетсі Кларк та її колеги з Університету штату Нью-Йорк на конференції в Далласі (США) порівняли бактеріальний склад ротової порожнини 57 осіб, у 21 з яких з рота поширювався неприємний запах. S. mooreі знайшли у ротовій порожнині всіх страждаючою на цю хворобу учасників експерименту й лише у 10% людей, яких ця проблема не стосується; при цьому в останніх спостерігалися ознаки періодонтиту, що також часто призводить до появи неприємного запаху з рота.

За словами вчених, у колишніх експериментах вже були вказівки на те, що саме солобактерія Мура є основною причиною захворювання. Людям, що страждають на цю асоціалізуючу недугу, вони рекомендують чистити поверхню язика антибактеріальною зубною пастою за допомогою спеціальних щіток, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Через що виникає поганий запах з роту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі