середа, 24 вересня 2008 16:26

Японці змогли знищити ракову клітину

Учені науково-дослідного інституту індустрії і технології і університету охорони здоров"я і гігієни спільно розробили спосіб знищення ракової клітки протягом 10 днів, повідомив в середу представник університету.

За його словами, для підвищення ефективності світлосприйнятливого лікарського препарату, який використовується при лікуванні лазерним опромінюванням, вперше в світі була використана так звана "карбоно-нано трубка", яка є порошкоподібною речовиною чорного кольору, що виглядає під мікроскопом як така, що складається з найдрібніших волокон.

Властивості світлосприйнятливої речовини, як лікарського препарату при лікуванні онкології лазерним опромінюванням, були відомі медицині і раніше, але застосування його було малоефективним через поганої здатноість розчинятися у воді.

Учені помістили труднорозчинний і, як наслідок, не засвоюваний клітиною лікарський препарат всередину "карбоно-нано трубки", вклавши її в оболонку з розчинних у воді протеїнів. Таким чином лікарський препарат ефективно дійшов до клітини.

Це перший подібний експеримент в світі, відзначив представник університету.

В результаті досвіду над мишами, клітина, в яку був упроваджений лікарський препарат усередині "карбоно-нано трубки", після щоденного опромінення лазером протягом 15 хвилин, переставала існувати вже через 10 днів.

Учені планують перейти до дослідів на крупних тваринах і потім почати підготовку використання технології для лікування онкологічних захворювань у людей, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Японці змогли знищити ракову клітину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі