пʼятниця, 15 жовтня 2010 12:45

Японці створили жінку-гуманоїда, що вміє співати (ВІДЕО)

Японці створили жінку-гуманоїда, що вміє співати (ВІДЕО)

Японські вчені створили співаючого робота HRP-4C. Ця модель була продемонстрована широкій публіці в рамках щорічного торгового шоу CEATEC 2010.

Зовні він дуже схожий не справжню дівчину, вбрану в футуристичний костюм.

НРR-4C оснащений технологіями, завдяки яким виглядає як живий.

Програма VocalListener синтезує голос бота - копіюючи голос співака на відео. Технологія Vocawatcher аналізує вираз обличчя співаючої людини і її емоції та міміку та змушує робота повторювати їх під час співу, щоб обличчя НРR-4C виглядало більш природно.

Цей бот навіть здатний запам'ятати і відтворювати тип дихання співака під час виконання композиції.

Розробники вважають, що цього співаючого робота можна буде в майбутньому використовувати в сфері розваг.

Раніше повідомлялося, що на території США заступив на чергування перший військовий робот-патрульний. Колісний автомат охороняє найбільший ядерний полігон у Неваді, який розташований в 105 км від Лас-Вегаса і має площу 3522 км2.

Нагадаємо також, що у одному з містечок італійського регіону Тоскана випробували нового робота. Над його розробкою працювали італійські вчені з Пізанського університету. У майбутньому місто планує замінити всі сміттєзбиральні машини такими роботами.

За матеріалами Ruformator, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Японці створили жінку-гуманоїда, що вміє співати (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі