понеділок, 19 грудня 2016 16:34

Ялинка-2017: новорічне дерево в горщику

Підготовка до Нового року, традиційно, починається з ялинки. Деякі віддають перевагу свіжозрубаним деревам, інші постійно використовують штучний варіант.

Сьогодні популярності набули ялинки в горщиках. На відміну від штучних дерев, мають справжній лісовий запах. Не обсипається хвоя. Навесні рослину можна посадити в грунт та дати їй нове життя.

Автор: aif.ua
 

Придбати новорічну ялинку в горщику можна на ринку, в садових центрах, замовити через інтернет. Ціни залежать від висоти та розміру горщика. Маленька ялинка висотою близько 50 см – 174 грн. Розміром від 1 м до 2 м – в середньому 1350 грн. Дерева від 2 м – більш 2980 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 69-річний чоловік прикрасив дім двома мільйонами лампочок

Від природи ялинки потребують прохолоди. Для розміщення оберіть найбільш прохолодне місце. Якщо є можливість, поставте рослину біля холодного вікна. Вбережіть від постійного впливу прямих сонячних променів.

Часто та регулярно обприскуйте рослину. Ялинки потребують високої вологості повітря.

Рекомендується поливати рослину тільки через піддон. Воду використовувати кімнатної температури. Грунт не повинен бути перенасичений вологою.

По завершенні святкового сезону, перенесіть рослину на балкон. Там вона зможе дочекатися весни. Найкраще накрити крону ковпаком. Горщик обов'язково укутайте чимось теплим.

Пересаджувати ялинку в грунт можна вже в лютому або березні. Головне, простежити, щоб не було різкої зміни температур.

Важливо не використовувати штучні прикраси: сніг, пульверизатори та фарби. Хімічні речовини мають сильний негативний вплив на живу рослину.

Пуансетію, яку ще називають віфлеємською зіркою та на заході використовують для прикрашання ялинок, можна виростити у домашніх умовах. Рослина походить з Південної Америки.
Зараз ви читаєте новину «Ялинка-2017: новорічне дерево в горщику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі