четвер, 22 жовтня 2015 17:30

Якими були селфі 100 років тому
19

Зараз Instagram заповнений фото, зокрема, багато користувачів воліють робити селфі. І хоч яким би новим нам здавався цей жанр фото, він народився задовго до появи смартфонів. Перші селфі в дзеркалі було зроблено ще наприкінці ХІХ століття.

У тому вигляді "селфі у дзеркалі", у якому ми знаємо його сьогодні, з'явилося близько 10 років тому, коли в мобільники стали вбудовувати фотокамери. Хотілося одночасно зробити "ідеальний look" і ніби ненароком похвалитися своїм новим телефоном. Цей тренд змінили "селфі крупним планом" (з усіма тими "губами качечкою", що з цього випливають) із появою смартфонів із вбудованою фронтальною камерою.

Кумедно, але люди на межі XIX і XX століть були точнісінько так, як і ми сьогодні, честолюбні й нарцисичні. Одягаючись у кращий одяг, вони застигали із задумливо-романтичним виразом обличчя, одночасно вихваляючись своєю фотокамерою. "Селфі у дзеркалі" знімали художники, фотографи й навіть члени королівських сімей.

Дивіться добірку найцікавіших селфі 100-річної давниниі.

Зараз ви читаєте новину «Якими були селфі 100 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі